Tuotantosuuntana suoramyynti

Lähiruokabuumi luo suoramyynnille imua ja alhaiset tuottajahinnat työntävät uusiin markkinointiratkaisuihin.Tiloilla haetaan lisätuloa myymällä pieni osa tuotannosta suoraan kuluttajille. Muu tuotanto jatkuu perinteiseen jalostuskanavaan. Tällöin myyntityö, tuotteistaminen ja näihin liittyvä osaaminen jää sivuosaan.

Syntyykö toiminnasta riittävästi tuottoa työmäärään nähden?

myymalassa

Suoramyynti on päätuotanto

Hyvätuuli Highlandissa asiat ovat toisin päin: suoramyynti on päätuotantosuunta ja tilojen tuotanto tukee päätuotantoa.

Karjaroduksi valittiin ylämaankarja juuri tuotteistuksen kannalta. Rotu eroaa niin imagoltaan kuin ominaisuuksiltaan muista naudoista. Luomuelintarvikkeiden kysynnän kasvu on ollut nähtävissä, joten luomutuotanto oli itsestäänselvyys.

Toiminnalla on tavoite

Suoramyyntitoiminnan tavoitteeksi asetettiin tilojen kannattavuus kohtuullisella tuotantomäärällä. Tuotteistuksella ja omalla myyntityöllä tuottajahinta saadaan moninkertaistettua. Investoinnit, tuotantoon kuluva työmäärä ja toiminnan riskit pysyvät kohtuullisina. Merkittävää on myös riskien luonne: tuottajahinnan muodostuminen on oman toiminnan seurausta, joten siihen pystyy vaikuttamaan.

Lähes 15 vuoden suoramyyntitoiminnan jälkeen Hyvätuuli Highlandin tuotanto ja myyntitoiminta ovat vakiintuneet. Toiminnan edelleen kehittäminen jatkuu tuotteistuksessa ja markkinoinnissa.

Kuluttajat tarvitsevat entistä enemmän tukea ohjeiden ja esivalmistuksen muodossa. Eri sesonkien kysyntä ja toisaalta hukan minimointi tekevät kehittämistyöstä haasteellisen. Jatkuvan muutoksen kohteena on myös se, mitä ja kuinka tuotannosta kerrotaan kuluttajille.

Sinustako Ranchising®-tilallinen?

Jos olet kiinnostunut Ranchising®-toiminnasta, ota yhteyttä asiantuntijaamme Sami Lehtoon, puhelin 040 354 5599 tai sähköposti: sami.lehto@ranchising.fi

Haluaisitko nauttia arjesta hyvän tuulen maatilalla? Tee Ranchising®-sopimus ja liity Hyvätuuli-tuottajien tyytyväiseen joukkoon.  Lue lisää!

Tutustu myös meistä kirjoitettuihin

lehtiartikkeleihin.

Kauttamme saat:

  • Yhteistyövalmennukset ja sopimusavun
  • Koulutuksen eläintenhoitoon
  • Laatukäsikirjan ja valmiit ohjeistukset
  • Keskitetyn markkinoinnin, laadukkaan brändin ja myyntijärjestelmän
  • Jatkuvan puhelintuen.