-
ke08loka201415.00Jyväskylän Paviljongin auditorio
Avaimet karjankasvatuksen kannattavuuteen, toiminnan kehittämiseen ja kasvuun
Karjankasvattajan talous nojaa maataloustukien optimointiin, uudenlaiseen yrittämiseen ja tarkkaan tilinpitoon. Kuinka karjankasvattaja itse voi vaikuttaa Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikilla KoneAgrian messuvierailla. Tervetuloa!
OHJELMA
Tervetuloa Pihvikarjaseminaariin - Antti Veräväinen, Pihvikarjaliiton puheenjohtaja
Sanoista tekoihin, teoriasta käytäntöön - Maarit Kärki, Vuoden Cowgirl 2013
Pihvikarjaliiton Vuoden Cowgirl 2013 Maarit Kärki on tehnyt mittavan uran hankepäällikkönä MTT Ruukissa, ja toimii tällä hetkellä opettajana Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa. Hän kertoo, millä teoilla on todellista vaikutusta karjankasvattajan kukkaroon, kuinka maatalouden kehittämiseen kohdistetut hankkeet konkretisoituvat ja kuinka karjankasvattaja saa niistä parhaan hyödyn. Samalla Maarit Kärki luo katsauksen alan koulutukseen ja kannustaa karjankasvattajia kehittämään osaamistaan.
Maanviljelijästä maatalousyrittäjäksi - Johanna Lindvall, Farmiluotsi Oy/ Kassamestarit Oy
Johanna Lindvall on maatilayritysten talouskonsultointipalveluja tarjoava yrittäjä, jolla on kokemusta mm. emolehmätilojen parissa työskentelystä. Johanna Lindvall haastaa emolehmätuottajat ajattelemaan uudella tavalla tilansa taloutta yrittäjämäisestä näkökulmasta ja etsimään keinoja pärjätä haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Hän kannustaa käyttämään apuna talouslaskennan tarjoamia työkaluja seurannassa ja kehittämisessä sekä hyödyntämään uusia mahdollisuuksia.
Laajempaa osaamista laajemman navetan sijaan – Esko Rissanen, Hyvätuuli Highland
Karjatilan isäntä Esko Rissanen kertoo omakohtaisin esimerkein karjankasvatuksen kannattavuuden parantamisesta maatilojen yhteistyön ja suoramyynnin keinoin. Yhteistyö alkaa yhteisten tavoitteiden asettelusta, mutta mitä muuta tulee ottaa huomioon? Kuinka karjankasvattaja pääsee parempaan kannattavuuteen maltillisillakin tuotantomäärillä?
Vaihtoehtona suoramyynti – omien tuotteiden myynnin, jalostamisen, logistiikan ja elintarvikelainsäädännön ABC / Johanna Mattila, Aitoja makuja –hanke
Hankekoordinaattori Johanna Mattila kertoo, kuinka elintarvikelainsäädännön kynnystä madalletaan, kun karjankasvattaja miettii omien tuotteiden myymistä, jalostamista tai vaikkapa suoramyyntipuodin perustamista.
Mitä karjankasvattajan tulee tietää maataloustuista uudella ohjelmakaudella? Juha Palonen, Maa- ja Metsätalousministeriö
Tilannekatsauksen maataloustukiin antaa maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Juha Palonen, joka on ollut keskeisesti mukana valmistelemassa mm. uusia tuotantosidonnaisia tukijärjestelmiä.
Puheenvuorojen jälkeen keskustelu jatkuu vapaamuotoisesti Pihvikarjaliiton tarjoaman pikkupurtavan kera. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 18.
-
ke15loka20149.30-15.30Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus os. Lönnrotinkatu 7, Mikkeli
Luomutuotteiden ja -palvelujen myynti
Ajankohtaistilaisuudet on tarkoitettu henkilöille, jotka:
- toimivat luomuyrittäjänä (tuottaja, jalostaja, kauppa, palvelut) ja joiden tavoitteena on liiketoiminnan kehittäminen ja uudistaminen
- toimivat yrittäjänä ja osa liiketoiminnasta on luomua (esim. lähiruokakauppa)
- suunnittelevat luomuun liittyvän liiketoiminnan aloittamista
Puhujiksi ajankohtaispäivään olemme kutsuneet alan yrittäjiä ja asiantuntijoita.
Ilmoittaudu Sinikka Mynttiselle sinikka.mynttinen@aalto.fi puh. 050 4965 227Tieto ajankohtaispäivästä on nyt myös PYK:n nettisivuilla http://pienyrityskeskus.aalto.fi/fi/current/news/luomulla_etumatkaa_etela-savolle_ajankohtaispaiva_luomuliiketoiminnasta_15-10-2014_klo_10-16/
Markku Virtanen Sinikka Mynttinen
Tutkimusjohtaja Tutkija
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Pienyrityskeskus Pienyrityskeskus
Tel: +358407545539 Tel: +358504965227
markku.virtanen@aalto.fi sinikka.mynttinen@aalto.fi -
ti04marras201412.00Ammattiopiston Kannuksen toimip. Ollikkalantie 3, Kannus.
Keski-Pohjanmaan luomupäivä
Ohjelma:
12.00 MTK Keski-Pohjanmaan terveiset, Jouni Jyrinki, MTK Keski-Pohjanmaa
12.15 Hyvätuuli Higland – luomulihakarjatila ja tilamyymälä, Esko Rissanen Hyvätuuli Higland yrittäjä
13.00 Yhteistyöllä tuottavuutta Etelä-savossa, Antti Vauhkonen Kalliolan luomu13.45 Kahvitauko
14.00 Hallituksen tavoitteet luonnonmukaiselle tuotannolle
14.45 Luonnonmukaisen tuotannon tilanne Keski-Pohjanmaalla, Jari Tikkanen, ProAgria Keski-Pohjanmaa
15.15 Alihankintasopimukset ja luomuteurastus, Lars Björkgård, Pohjanmaan ELY-keskus
15.45 Tilaisuuden päätös, Jouko Peltola, Kosek -
ma01joulu20141.45Mäntykoti, Patteritie 7, 54500 Taavetti
YHTEISTYÖLLÄ MARKKINOILLE
Tuskailetko tuotteiden saamiseksi markkinoille tai haluatko hioa onnistunutta markkinointia entisestään? Etsitkö uusia ajatuksia markkinointiin ja yhteistyöhön? Kiinnostavatko osuuskunnat ja muu yhteistyö? Tiedätkö, mitä brändäys tarkoittaa ja miten sitä voisi hyödyntää? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheista toisten tuottajien ja asiantuntijaluennoitsijoiden kanssa.
Tavoite: Tutustua erilaisiin yhteistyömuotoihin, joiden avulla voidaan tehostaa tilojen markkinointia. Perehtyä siihen, mitä on brändi ja miten se vaikuttaa markkinoinnissa. Pohtia osuuskuntaa yhteistyön muotona. Kuulla käytännön kokemuksia päivän aiheista. Verkostoitua ja keskustella yhteistyömahdollisuuksista erityisesti Kaakkois-Suomen ja Etelä-Savon alueella, mutta myös yleisemmin.
Kohderyhmä: Tavanomaiset tuottajat ja luomutuottajat, jotka ovat kiinnostuneita yrityksensä markkinoinnin ja yhteistyön kehittämisestä. Tuottajien työtä tukevat henkilöt, kuten neuvojat. Muut kiinnostuneet.
Sisältö:
- Yhteistyön mahdollisuudet markkinoinnissa – mitä etuja se tuo ja miten toimitaan käytännössä?
- Perusteita osuustoiminnallisesta yrittämisestä ja yritysten muodostamista markkinointiosuuskunnista
- Mitä tarkoitetaan brändillä ja mikä on sen merkitys markkinoinnissa?
OHJELMA
8.45–9.00 Päivän aloitus
9.00–10.30 Osuuskunta markkinointiyhteistyön välineenä asiantuntija, AMK-agrologi Reijo Käki
10.40–12.00 Brändin rakentaminen – mitä se tarkoittaa ja mitä sillä tavoitellaan?
13.00–14.30 Hyvätuuli Highland – markkinointiyhteistyötä tilojen välillä, yrittäjä Matti Kauhanen, Honkalan tila, Jäppilä
15.00–16.00 Ideointia pienryhmissä päivään liittyvien aiheiden pohjalta
16.15–16.45 Ideoinnin tulosten esittely ja vapaata keskusteluaLisätietoja: Ritva Mynttinen, ritva.mynttinen@helsinki.fi, puh. 044 590 6832 tai Tytti Klen, tytti.klen@helsinki.fi, puh. 050 576 2881
Sinustako Ranchising®-tilallinen?
Jos olet kiinnostunut Ranchising®-toiminnasta, ota yhteyttä asiantuntijaamme Sami Lehtoon, puhelin 040 354 5599 tai sähköposti: sami.lehto@ranchising.fi
Haluaisitko nauttia arjesta hyvän tuulen maatilalla? Tee Ranchising®-sopimus ja liity Hyvätuuli-tuottajien tyytyväiseen joukkoon. Lue lisää!
Tutustu myös meistä kirjoitettuihin |
Kauttamme saat:
|